Adapter i Sri Lanka? (Don’t try this at home..)

Adapter i Sri Lanka - Srilankansk strømstik

Adapter i Sri Lanka – Lokale bruger dette trick i srilankanske strømstik (Don’t try this at home..)

Skal man bruge adapter i Sri Lanka?

Strømstik i Sri Lanka har 230 volt ligesom herhjemme, men mange steder bruges der stikkontakter til 3 benet stik. Det tillader ikke umiddelbart at bruge de danske 2-ben-stik, og derfor kan det være en fordel at have en adapter med hjemmefra, hvis du allerede har en.

Hvis du ikke allerede har en adapter, så vent med at købe en til du er i Sri Lanka. I turistbyer som eks. Negombo kan man i supermarkeder købe en adapter for noget der svarer til 5-10 danske kroner. Desuden tilbyder de fleste hoteller at man gratis kan låne en adapter på værelset.

Det srilankanske stikkontakt-trick

disclaimer – At følge dette tip er 100% på eget ansvar

Fortvivl ikke hvis du alligevel skulle gå hen og blive adapter-løs, srilankanerne har nemlig et smart trick som de selv bruger til udenlandske stik.
De srilankanske stikkontakter med tre huller (som på billedet ovenfor), har en indbygget sikring som kræver at en “lås” trykkes ind i det tredie hul for at man kan sætte et stik i.
I dette hul er der ingen strøm, så er man lidt risikovillig kan man ved at stikke en kuglepen ind i hullet åbne låsen, og samtidig lige smutte sit danske 2-ben-stik i stikkontakten UDEN en strømadapter.

Jeg har selv brugt denne metode mange gange, men gentager:
“At følge dette tip er 100% på eget ansvar”

Sri Lanka strømstik - Bonus Tip

Dette tip kan hjælpe dig, hvis du er gadget-typen der rejser med mange elektroniske apparater.

Og så lige et Bonus Tip til gadget-typen

Hvis du er gadget-typen der rejser med mange elektroniske apparater og oplader telefon, kamera, iPad og computer m.m. hver nat, så medbring en stikdåse med flere udtag.
Mange hotelværelser i Sri Lanka, har nemlig kun få stikkontakter. Og rejser man flere sammen kan der hurtigt blive trængsel ved stikkontakten.

Vi vil elske at få din kommentar til denne artikel om Sri Lanka..

Translate »
%d bloggers like this: