Hikkaduwa

Mamas Restaurant på stranden i Hikkaduwa Sri Lanka

Mamas Restaurant på stranden i Hikkaduwa Sri Lanka

Strandbyen Hikkaduwa

På den sydlige del af Sri Lanka’s vestkyst ligger den solbeskinnede strandby Hikkaduwa.

Hippierne var de første til at opdage den lille fiskerlandsby tilbage i 1970’erne, og selvom hippie ånden stadig fornemmes er Hikkaduwa i dag populær blandt alle typer af turister, dog med et overtal af surfere og backpackere på grund af de gode bølger og strande.

Byen er vokset enormt siden, og temmelig ustruktureret.
Overalt er der bygget hoteller og guesthouses i alle prisklasser. Og hovedvejen Galle Road, der krydser lige igennem byen langs kystlinien, kan få en til at føle at man sætter livet på spil bare man skal en tur til stranden. Det tager noget tid før man har vænnet sig til at bilerne kører i modsat side, så se dig godt for inden du krydser den befærdede vej. Er du først kommet over på strandsiden med livet i behold, venter der dejlige palmestrande så langt øjet rækker.

Stranden i Hikkaduwa

Stranden i Hikkaduwa er bedre egnet til at bade ved end stranden i f.eks. Negombo.
Et stykke ude bryder koralrevet bølgerne, så det Indiske Ocean bliver stilnet lidt af inden det rammer kysten. Der er dog stadig godt med strøm i vandet, og børn skal holdes under skapt opsyn.

Man kan leje snorkeludstyr i flere butikker tæt ved stranden.

Men er du en udmærket svømmer er der gode muligheder for at snorkle eller dykke rundt og se de mange farverige fisk og vidunderlige, ældgamle havskildpadder der holder til ude ved revet.

De farverige fisk kommer helt tæt på og spiser gerne lidt brød af hånden

Læs også Svøm med havskildpadder i Hikkaduwa

Vi vil elske at få din kommentar til denne artikel om Sri Lanka..

Translate »
%d bloggers like this: