Hvalsafari i Mirissa

Hvalsafari Mirissa Sri Lanka

Vær omhyggelig når du vælger din arrangør af hvalsafari i Sri Lanka

Delfin- og hvalsafari i Mirissa

Delfiner, blåhvaler, kaskelothvaler og flere andre hvalarter kommer meget tæt på kysten i det sydlige Sri Lanka. Blåhvalen er den helt store attraktion. Den kan blive op til 33 meter lang og veje 200 tons, og er hermed det største pattedyr der nogensinde har levet på jorden.

Det er dog ikke nok at tage en kikkert med eller at booke et hotel i vandkanten. Hvis du vil opleve de store hvaler må du meget tidligt op og ud med en af de mange både der sejler ud fra havnen i Mirissa hver morgen fra november til april.

Til tider kommer hvalerne meget tæt på bådene, nogle fortæller endda hvordan de har oplevet de store dyr dykke ned lige under båden, så hvalsafari kan være en kæmpe oplevelse.

Sådan gør du hvis du vil ud at se hvaler

En hvalsafari starter typisk kl. 6 om morgenen, herefter følger en sejltur på 4-5 timer, afhængigt af succesen med at spotte hvaler. Længden af sejlturen kan variere med flere timer til hver side.

Du kan bede din privatchauffør om at booke hvalsafarien for dig, samt bede ham hente dig på dit hotel om morgenen inden afgang. Dette gøres typisk når du booker din chauffør hjemmefra. Husk at stille krav om at du vil benytte en arrangør der har et kodeks der respekterer hvalerne og et højt sikkerhedsniveau ombord på skibet.

Har du ikke en privatchauffør, kan du selv booke din hvalsafari gennem en af arrangørernes hjemmesider og bede en lokal tuk tuk chauffør køre dig til havnen om morgenen. Nogle arrangører tilbyder også at hente deres gæster.

Hvalsafari med god samvittighed

Vær omhyggelig når du vælger din arrangør af hvalsafari. Nogle virksomheder er nådesløse og jagter rundt efter hvalerne, mens andre er langt mere respektfulde, slukker motoren, beder gæsterne være stille og følger hvalerne på en afstand og en måde der ikke stresser dyrene.

Vælger man en arrangør med en marinbiologisk baggrund, er det sandsynligt at de tager de nødvendige hensyn til hvalerne. Vi kan anbefale Raja & the Whales, men det er også nemt at bruge TripAdvisor til at vælge de mest respektfulde og dyrevenlige arrangører.

TripAdvisors anbefalinger af Delfin- og hvalsafari i Mirissa (åbner i nyt vindue)

Det er også en god idé efterfølgende at anmelde din hvalsafariarrangør på TripAdvisor. På den måde er du med til at hjælpe andre med at vælge en arrangør der tager hensyn til dyrene.

Pris for hvalsafari

Prisen for en hvalsafari ligger på omkring 6000 Rupees (ca. 330 DKK) for voksne og halv pris for børn.
Billetter bestilles i forvejen, og inkluderer morgenmad om bord på båden.
Nogle arrangører refunderer halvdelen af prisen hvis der ikke spottes hvaler på turen.

Det lille tip der kan redde din hvaltur

Det Indiske Ocean er ikke kendt for at være det mest rolige hav, og den høje søgang kan nemt tage gejsten fra selv den største hval-entusiast.

Hvis du ikke er søstærk kan det anbefales at medbringe søsygetabletter fra Danmark og tage dem et par timer før afgang. Nogle hvalsafariarrangører uddeler søsygetabletter inden turen.

Vi vil elske at få din kommentar til denne artikel om Sri Lanka..

Translate »
%d bloggers like this: