Minneriya National Park

Minneriya National Park Elephant Gathering

Minneriya National Park – The Elephant Gathering

“The Elephant Gathering” i Minneriya

Når tørken sætter ind og vandet tørrer ud i Sri Lanka’s North Central Province, samles elefanter fra nær og fjern ved den store ferskvandssø Minneriya Tank.

Nogle kommer langvejs fra og vandrer hvert år helt fra Trincomalee til Minneriya, for at mødes med de andre elefanter i store flokke ved søens bred. Her kan de drikke, bade, græsse og finde sig en mage, mens resten af North Central Province tørster efter vand.

I perioder kan man opleve de største flokke af asiatiske elefanter i verden, samlet ved breden af Minneriya Tank.

Dette årligt tilbagevendende naturfænomen bliver kaldt “The Gathering” eller “The Elephant Gathering” og findes kun i Minneriya.

I perioden august til september kan flokken komme op på mere end 200 elefanter, og i enkelte tilfælde er der rapporteret om helt op til 700 elefanter samlet på en gang.

Dyrelivet i Minneriya

Selvom elefanterne er hovedattraktionen i Minneriya, er nationalparken hjemsted for et rigt og varieret dyreliv. Nogle af dyrearterne er truet af udrydelse og en del lever kun i Sri Lanka.

Man kan bl.a. opleve forskellige hjortearter, sambar deer, spotted deer og Sri Lankan axis deer. De morsomme og intelligente macaque-aber og purple-faced langur abe. Desmerdyr, saltvands krokodiller, firben, Water monitor, Bengal monitor, tigerpyton og i sjældne tilfælde halvabe arten gray slender loris. Der lever læbebjørne og nogle få leoparder (ca. 20) i området. En del af de nævnte arter observeres dog kun ganske sjældent.

White Bellied Sea Eagle Minneriya National Park

Her er det en Hvidbrystet Havørn (White Bellied Sea Eagle), der troner i trætoppen i Minneriya National Park

Fuglelivet i Minneriya

Minneriya er desuden hjemsted for masser af fugle. Der kan spottes påfugl, Sri Lanka Junglefowl, Sri Lanka Hanging Parrot, Brown-capped Babbler, næsehornsfugl (Sri Lanka Grey Hornbill), Black-crested Bulbul og Crimson-fronted Barbet.

Af vandfuglearter kan nævnes den Indiske skovstork, Lesser Adjutant Stork, flokke af små skarver, hvid pelikan, grå pelikan, stenvender, fiskehejre. Disse er blot nogle af de mange vandfugle der nyder godt af at fiske på det lave vand.

(Det har været vanskeligt at finde alle de danske navne for fugle -og dyrearter i parken.
Er du kyndig i oversættelse, er du meget velkommen til at skrive en kommentar til artiklen.)

11 fuglearter i Minneria National Park er truede arter.

 

Jeep safari i Minneriya National Park

Jeep safari i Minneriya National Park

Jeep safari i Minneriya Nationalpark

Sæsonen for et besøg i Minneriya er maj til oktober, men det allerbedste tidspunkt er højsæsonen i august og september hvor hundredevis af elefanter samles på græssletterne foran Minneriya Tank.

Som i de fleste andre nationalparker i Sri Lanka, foregår et besøg i Minneriya i jeep.
Bed din guide eller dit hotel om at arrangere leje af jeep for dig.

Entré i Minneriya Nationalpark

Billetpris voksen US$12
Billetpris barn US$6
Dertil kommer en service charge på US$6
Samt leje af jeep med chauffør som ligger på omkring 36 dollars

(Der gøres opmærksom på at priserne ikke er faste, og kan skifte gennem sæsonen)

 

De byer der ligger tættest på Minneriya National Park er Polonnaruwa, Habarana og Sigiriya Village.

Minneriya National Park

Minneriya National Park er en nationalpark i Sri Lankas nord- centrale provins (North Central Province) 182 km kørsel fra Colombo.
Området har været vildtreservat siden 1938, men blev udpeget som nationalpark i 1997 for at beskytte Minneriya Tank og dyrelivet i området omkring Minneriya Tank.

Minneriya Tank

Minneriya Tank er en kæmpe stor kunstigt anlagt sø (ca.19 km²), anlagt af kong Mahasena i det tredje århundrede e.Kr.

Kong Mahasena regerede i det gamle kongerige i Anuradhapura. Og området som er en del af Sri Lankas kulturelle trekant har derfor også en stor historisk betydning.

Men det mest interessante ved Minneriya National Park er dog de mange elefanter der hvert år samles omkring det store vandområde, når resten af North Central Province lider under tørke.

Vi vil elske at få din kommentar til denne artikel om Sri Lanka..

Translate »
%d bloggers like this: