Ravana Ella Falls

Ravana Ella Falls ligger i udkanten af Ella. Man passerer vandfaldet på vejen mod Tissamaharama og Sri Lanka's mest kendte nationalpark Yala

Ravana Ella Falls ligger i udkanten af Ella. Man passerer vandfaldet på vejen mod Tissamaharama og Sri Lanka’s mest kendte nationalpark, Yala

Ravana Falls, Ravana Ella, Ravana Ella Falls, Rawana Ella Falls, Rawana Waterfall, Lower Ravana Ella eller Bambaragama Ella Falls

Kært barn har mange navne, og det gælder bestemt også for Ella’s store stolthed og måske Sri Lanka’s mest kendte vandfald.

Ravana Ella er delt i to, det øvre og det nedre Ravana Falls.
Det er det nedre der er det mest kendte og det man kan se fra vejen mod Wellawaya.
Det øvre Ravana Falls er det der betragtes det virkelige Ravana Falls pga. at dets udspring i nærheden af hulen Ravana Cave.

Vandet kommer fra et vandreservoir, kaldt the Bandarawela Hill Oya Reservoir.
Der er mest tryk på når monsunen har været der med en masse regn.
Det ikke helt ufarligt at bade i vandfaldet. Stenene kan være meget glatte, og en del mennesker har mistet livet i Ravana Falls. I tørre perioder, kan det tørre næsten helt ud.

Rawana Falls i Ella er nok Sri Lanka's mest kendte vandfald

Rawana Falls i Ella er muligvis Sri Lanka’s mest kendte vandfald

Liv og glade dage ved vandfaldet i Ella

Der er altid et leben af turister, gadesælgere, små boder med mad og ting man kan købe, folk der bader i vandfaldet og aber der har lært at tigge hos turisterne.
Vær forberedt på at alle har en dagsorden, og at det godt kan forekomme en smule overvældende. En halv time er nok til at få oplevelsen.
Alligevel er det klart et must at tage et stop her, for vandfaldet er imponerende.

Rawana Ella - De lokale tager sig et bad ved vandfaldetRawana Ella – Det er helt normalt at tage et bad ved vandfaldet i Ella

Sådan finder du vej til Ravana Ella Falls

Ravana Ella Falls finder du på vejen mellem Bandarawela og Wellawaya.
Hvis du er i Ella, skal du køre syd på mod Wellawaya. Det er også vejen man kører når man skal videre mod Tissamaharama og Yala National Park, og det er derfor oplagt at tage det som et stop på ruten med din privat chauffør, hvis du alligevel skal køre denne vej.

Rejser du ikke med chauffør, kan du tage en tuk tuk eller bussen fra Ella. Bussen koster kun et par kroner hver vej.

Hueabe ved vejen i Ella. Aberne stiller gerne op til fotografering mod en passende modydelse. Tag en pose hele jordnødder med, så du sikker på et samarbejde.

Hueabe ved vejen i Ella – Aberne stiller gerne op til fotografering mod en passende modydelse. Tag en pose hele usaltede jordnødder med, så du sikker på et samarbejde.

Hvis du kommer til fods kan du fotografere aberne

Hvis du har gode ben, kan du spadsere ud til Ravana Falls. Der er godt 6 km fra Ella’s bymidte til vandfaldet, og der er kun én vej, så du farer ikke vild.

På turen kan du fotografere de vilde abeflokke, der holder til langs vejen.
Der er mange hueaber (Makakaber), og man kan også være heldig at se den mere sky endemiske art, purple faced leaf monkey (Den har vist ikke fået noget dansk navn endnu).

Køb nogle frugter og en pose usaltede jordnødder med skaller på i en af frugtboderne.
Så kommer hueaber gerne så tæt på og du kan få nogle gode billeder til fotoalbummet.
Bilerne tager ikke ret meget hensyn til aberne, så det er en god idé at fodre dem lidt væk fra vejen så ingen kommer til skade.

[Indlægget indeholder IKKE affiliate links]

Vi vil elske at få din kommentar til denne artikel om Sri Lanka..

Translate »
%d bloggers like this: