Transport i Sri Lanka

Sådan rejser man rundt i Sri Lanka

Når du som turist eller backpacker skal rejse rundt i Sri Lanka, skal du beslutte om du vil rejse med offentlige transportmidler, leje bil eller om du vil betale lidt mere for at rejse med din egen private chauffør / guide.

Transport i Sri Lanka

Transport i Sri Lanka – Sådan kommer du rundt. Ps. Da billedet blev taget, havde vi ingen idé om hvor skadeligt elefantridning er for elefanterne, og opfordrer alle til at boykotte elefantridning.

Sri Lanka er et land med rigtig meget at byde på. Har du først taget den lange flyrejse, bør du også bruge tid på at rejse rundt og se de forskellige egne af landet, som hver har sit særpræg og dyreliv.
Uanset hvilken metode du vælger til din rundrejse på Sri Lanka, kan du være helt sikker på, det bliver ikke kedeligt.

Infrastrukturen

Infrastrukturen i Sri Lanka ligner ikke rigtigt noget vi kender fra Danmark, og selv om der hele tiden bliver arbejdet på at forbedre den, er vejene generelt dårligere end i Danmark, nogle steder i landet endda så dårlige, at chaufførerne nægter at køre på dem af hensyn til deres biler.

Gennemsnitshastigheden på vejene er 40 km/t, der er dog en enkelt splinterny motorvej hvor farten kan sættes op, The Southern Expressway, der i skrivende stund går fra lufthavnen til Matara i syd, og stadig udbygges.

Du kan læse mere om motorvejen i Sri Lanka her: The Southern Expressway

Billeje i Sri Lanka

Er du en erfaren bilist og er du tryg ved at køre i venstre side af vejen, kan du overveje om billeje i Sri Lanka er noget for dig. Det er dog en god idé på forhånd at gøre sig klart at trafikken i landet ikke ligner den vi kender fra Danmark.

Du kan læse mere om at leje bil i Sri Lanka her: Billeje Sri Lanka

Den billigste transport i Sri Lanka – Bussen

Rejser du på et stramt budget kan det anbefales at rejse med de lokale busser.
For nogle få kroner kan du komme rigtig langt.
Denne transportform er dog ikke for folk med sarte nerver.

Du kan læse mere om at køre med busser i Sri Lanka her: Rejs med lokal bus

Den smukkeste transport i Sri Lanka – Toget

Mange backpackere rejser med toget i Sri Lanka af økonomiske årsager. Toget er næsten lige så billigt som bussen, men en togrejse er noget mere behagelig end en busrejse.
Har du intet imod at sidde eller stå tæt med de lokale og deres høns, kan du prøve at rejse på 3. klasse. De fleste danskere vil nok alligevel foretrække at rejse på 1. klasse, og det er ikke dyrt.
Mange tager også en kortere togtur i bjergene pga. den fantastiske udsigt, og dette kan bestemt anbefales.

Du kan læse mere om at køre med toget i Sri Lanka her: Tog i Sri Lanka

Den sjoveste transport i Sri Lanka

Skal du rejse korte strækninger af max 1-2 timers varighed, skal du prøve de små sjove trehjulede tuk tuk’er. Du finder dem overalt eller også finder de dig. Chaufførerne tilbyder deres tuk tuk service på et hvert gadehjørne. Du kan få en køretur for noget der svarer til 10-20 kr. Husk at forhandle prisen inden du sætter dig ind i tuk tuk’en.

Du kan læse mere om at køre med tuk tuk i Sri Lanka her: Tuk Tuk

Den letteste transport – Privatchauffør

Rundrejse i Sri Lanka med privatchauffør er en eftertragtet måde til at få set en masse af landet. En privatchauffør der henter dig på hotellet og kører når du er klar, har svalende aircondition i bilen, og som samtidig kan passe på din baggage og svare på dine 120 spørgsmål om Sri Lanka.
Rejser du med mindre børn er privatchauffør næsten et must, og så er det faktisk ikke engang særlig dyrt.

Vi anbefaler transportfirmaet Fernando Tours der benytter uddannede guider til at transportere turister rundt i landet.

Du kan læse mere om at rejse med privatchauffør i Sri Lanka her:
Privat guide og chauffør i Sri Lanka

Vi vil elske at få din kommentar til denne artikel om Sri Lanka..

Translate »
%d bloggers like this: