Yala National Park

Leoparden vil helst være i fred for mennesker - Her i Yala National Park, Sri LankaLeoparden vil helst være i fred for mennesker – Her i Yala National Park, Sri Lanka

Sri Lanka’s mest kendte nationalpark

Rundt omkring i hele Sri Lanka ligger 21 store nationalparker, som beskytter landets eksotiske dyreliv. Nationalparkerne bliver vedligeholdt ved hjælp fra turistpenge fra de mange jeepsafarier, der foretages hver eneste dag året rundt, med undtagelser af korte perioder hvor parkerne enten oplever ekstrem tørke eller meget store vandmasser pga. regn.

Yala National Park bliver også kaldt Ruhuna National Park.

Yala er leopardernes nationalpark

Yala er den næststørste af nationalparkerne og adskiller sig først og fremmest fra de øvrige nationalparker, ved sin høje bestanddel af leoparder. Faktisk er bestanden her højere end noget andet sted i verden.
Der er der dog ingen garanti for at du ser en leopard på din jeepsafari, da de helst undgår mennesker og gemmer sig godt. Skulle du være heldig at spotte en tørstig leopard krydse vejen på vej til vandhullet for at drikke, vil du sandsynligvis opleve en overvældende ærefrygt for dette fantastisk smukke væsen.

Nationalparkens øvrige dyreliv

Ud over leoparden er Yala National Park hjemsted for vilde elefanter, læbebjørne, hjorte, vandbøfler, skildpadder, krokodiller, varaner og andre krybdyr af forskellig størrelse, aber, påfugle, næsehornsfugle, ørne, en stor bestand af vandfugle og mange flere.
Det kan varmt anbefales til alle naturelskere at besøge parken.

Lukkeperiode i 2016

I år forventes Yala National Park at holde lukket fra 1. september til 15. oktober.
Lukkeperioden, som også er årets værste tørkeperiode, bruges på at udbygge de vandreservoirs som skal sikre dyrenes overlevelse i tørketiden. Desuden er det leopardernes yngletid, så det er dejligt at tænke på at de får lidt ro.
Datoerne kan blive ændret, nyeste info finder du på parkens egen hjemmeside www.yalasrilanka.lk

Yala’s beliggenhed

Yala National Park eller Ruhuna National Park, som den også kaldes, dækker over 979 kvadratkilometer natur fordelt på både Southern Province og Uva Province.

Nærmeste by er Tissamaharama, som ligger ca. 25 km fra hovedindgangen, og byder på masser af muligheder for overnatning. Kirinda Beach er et andet alternativ til steder at bo, når du skal på jeepsafari i Yala National Park.

Yala Jeepsafari

Den eneste måde du kan komme rundt i nationalparken er med jeep. Det er hverken muligt eller lovligt at gå i parken, med undtagelse af et enkelt sted, hvor man har mulighed for at komme ud at strække benene.
En jeepsafari varer typisk tre timer og starter enten meget tidligt om morgenen eller sidst på eftermiddagen omkring kl. 16, når solen er ved at gå ned.
Når det ikke er alt for varmt kommer dyrene frem, og der er større sandsynlighed for at se dem.

Heldags safari i Yala

Er du meget interesseret i at opleve dyrelivet i parken, kan det arrangeres at tilbringe en hel dag i parken. Spørg din guide om han vil planlægge det for dig. Han vil typisk arrangere leje af jeep med en erfaren chauffør og med lidt held også en tracker der kender parken godt.

Nationalparkerne i Sri Lanka har omtrent de samme åbningstider fra 6-6:30 til 18-18.30pm

Billetsalg

Billetsalget starter ved hovedindgangen kl. 6:00 om morgenen. Det er bedst at være der når der åbnes.
Den bedste tid på året er november til juli, men parken holder åbent 16. oktober – 31. August.

Entréprisen er omkring 3.900 Rs pr. person, men prisen for en indgangsbillet svinger pga. af forskellige skatter og afgifter pålagt af staten, og kan derfor kun betragtes som vejledende.

Derudover kommer prisen på jeep leje, som arrangeres af din guide eller gennem dit hotel.
Prisen for en jeep med chauffør der henter Jer på et hotel i nærheden og bringer Jer tilbage efter safarien, vil typisk ligge på omkring US$ 40-50 eller 5.200-6.500 Rs uanset om der er 1 eller 6 personer i jeepen.

Det er strengt forbudt af hensyn til dyrenes sundhed og gæsternes sikkerhed at fodre dyrene i parken.

Det skal du medbringe på jeepsafarien

Et tørklæde og et par solbriller til beskyttelse mod støv og vind i ansigtet.
En trøje, specielt hvis du kører tidlig morgen, før solen står op kan det være køligt.
Drikkevand, det er ikke muligt at købe mad og drikke når du først er kommet ind.
Toiletpapir, det er ikke toiletforholdene turistpengene bliver brugt på.
Sørg for at dit kamera er ladet op og medbring evt. et ekstra batteri, du kommer til at tage mange billeder.

Vi vil elske at få din kommentar til denne artikel om Sri Lanka..

Translate »
%d bloggers like this: